Asi každý z nás, z řad zaměstnanců, netrpělivě vyhlíží dobu pravého poledne, a to každý pracovní den. Jednak chceme uspokojit kručící žaludek a jednak se těšíme, až s kolegy probereme i jiné věci než faktury, dodací listy, nedostatek materiálu na skladě atd. Jaké ovšem máme možnosti konzumace oběda během polední pauzy?
1. Návštěva restaurace – jasná volba, máte-li poblíž podnik s kvalitní kuchyní, v teplých měsících s teráskou a k dispozici služební vůz. Absolutně perfektní je, když Vaše oblíbená restaurace i přijímá stravenky, které v práci dostáváte. Navíc snad každá restaurace sestavuje polední meníčka, která jsou oproti stálému sortimentu levnější a rychleji připravená.
2. Dovoz až k pracovnímu stolu – dnes už není problém objednat prakticky jakékoliv jídlo Vás napadne, či na které máte chuť, a nechat si ho dovézt až na pracoviště. Některé podniky nabízejí rozvoz zdarma, jinde si za něj připlatíte, ale rozdělíte-li tuto částku mezi všechny zúčastněné kolegy, jedná se o pár korun. Většina rozvozových podniků též bere stravenky. Je pak už jen na Vás, zda se s kolegy a jídlem přesunete do kuchyňky, nebo pojíte v kanceláři – někdy prostě pracovní shon nedovolí jinak.
3. Oběd z domova – pokud si hlídáte, co jíte a chcete přesně vědět, z čeho se Váš oběd skládá, je pak ten předem připravený doma jasnou volbou. Když nestíháte, sníte jej při práci u počítače. Během hezkého teplého počasí si ho můžete i s kolegy vychutnat venku, třeba v parku na lavičce. A v zimním období si jej ohřejete v kuchyňce.
Všechny uvedené způsoby je možno libovolně kombinovat dle počasí, nálady, chuti a zejména vytíženosti na pracovišti. Každopádně se snažte každý den najít alespoň těch pár minut a svůj oběd sníst v klidu, vychutnat si ho a od pracovních povinností si na chvilku odpočinout. Po obědě si uvařte dobrou kávu a určitě Vám bude pak práce lépe odsýpat od ruky.